Niets nieuws onder de zon (of sneeuw)

Sveiki! Hier weer een update van mijn momenteel saaie leven in Bauska. Ik heb de afgelopen dagen vrijwel niks uitgevoerd, ben nergens geweest en ik heb ook geen foto’s gemaakt. Daarom ter illustratie maar een foto van mijn negen populairste Instagram-foto’s van het afgelopen jaar.

2016We blikken terug op de zonsondergang in Vilnius, een matras in het ziekenhuis in Skrunda-1, de handelshuisjes in Bergen, herfstbladeren in Bauska, het kasteel van Cēsis, de Gediminastoren in Vilnius, een sportzaal in Skrunda-1, de zonsondergang aan de Baltische Zee en een lange gang in Skrunda-1.

Ja, ik heb dit jaar een hoop moois gezien, zowel binnen als buiten Letland. En gelukkig heb ik nog anderhalve maand om nóg meer nieuwe plekken te bezoeken en te ontdekken – ik ben nog niet klaar. :)


[314] Piektdiena 9. decembris // Vrijdag 9 december
Na een ontzettend nutteloze week in het BJC, besloot ik om vandaag een dagje thuis te werken. Ik heb een planning voor januari gemaakt en alle papieren van mijn afgelopen en komende workshops uitgezocht. Er konden flink wat kilo’s de oudpapierbak in; echt niet normaal hoe veel troep een mens kan verzamelen in een jaar tijd. Nu ik toch al in een opruimbui was, heb ik gelijk de rest van m’n spullen ook maar uitgezocht. Ik hoop dat alles straks weer in twee koffers mee naar Nederland kan, maar ik vrees van niet.


[315] Sestdiena 10. decembris // Zaterdag 10 december
Voor vandaag stond er een bezoek aan Ķemeri National Park gepland, samen met Juris en Renaud. Rond deze tijd van het jaar zou het moeras bevroren moeten zijn, wat er prachtig uit zou zien met een laagje sneeuw. Helaas was vannacht alle sneeuw gesmolten en was de schoonheid er vanaf, dus gingen we niet. Een modderig moeras is natuurlijk ook niet zo spannend. Mijn gecancelde plannen resulteerden in weer een dagje opruimen, spullen uitzoeken (we hebben vooral nog vreselijk veel eten – ik denk dat we maar eens wat mensen moeten uitnodigen), werk voorbereiden en series kijken. Wat een luie zaterdag.


[316] Svētdiena 11. decembris // Zondag 11 december
Zaterdag was lui, maar zondag was misschien wel nog luier. Ik heb een heel seizoen van That ’70s Show gekeken en ik ben alleen maar opgestaan om te koken. Ik heb meteen maar voor de hele week eten gemaakt – kan ik de komende dagen ook weer lui zijn.


[317] Pirmdiena 12. decembris // Maandag 12 december
Vol goede moed ging ik vandaag weer eens naar het jeugdcentrum, waar niemand me overigens had gemist. Ook vandaag had ik net zo goed thuis kunnen blijven (of naar een andere, leukere plek kunnen gaan), want het gebouw was weer leeg en verlaten. Alleen Madara was aanwezig en zelfs zij vroeg me waarom ik niet naar huis ging. Ja, waarom ook eigenlijk niet? Ik ben maar snel weer weggegaan.


[318] Otrdiena 13. decembris // Dinsdag 13 december
Vandaag zouden we eindelijk weer eens Letse les hebben, maar dit ging niet door, want Solvita was ziek. Die Letten vreten allemaal knoflook voor het leven om zogenaamd gezond te blijven, maar het enige resultaat is dat ze altijd stinken en bijna wekelijks bij de dokter zitten. Geen succes dus.

Ik had niet echt een reden om vroeg naar het werk te gaan, dus ik ben thuis aan m’n posters voor januari begonnen. Halverwege de middag ben ik toch maar naar het jeugdcentrum gegaan, want ik had vandaag weer een Lomography-workshop. Natuurlijk kwam er weer niemand opdagen (jullie zijn vast net zo verrast als ik was), dus kon ik snel weer naar huis. Ik heb Kaspars nog even geholpen met het inpakken van zijn kerstcadeautjes en daarna ben ik met Renaud naar Rimi gegaan. ‘s Avonds hebben we samen gekookt en gegeten, en heeft Renaud zelfs broodjes gebakken. Eindelijk bakt de bakker!


[319] Trešdiena 14. decembris // Woensdag 14 december
Vandaag werkte ik weer een dagje thuis en heb ik mijn aankomende workshops voorbereid. Aan het eind van de middag kwam Andris op bezoek, wat erg gezellig was. Hij is net pas weg (dat zegt genoeg) en Renaud en ik zitten op dit moment nog aan de keukentafel te kletsen. Deze blog is daarom een beetje nachtwerk geworden, maar ik wilde toch nog vandaag met een update komen. Straks heb ik het namelijk weer veel te druk met leuke dingen doen. 😉

Voor de komende dagen staat er weer van alles op de planning: ik heb dit weekend mijn workshop “Think. Write. Draw.” in het BJC, dus er komen wat EVS-ers naar Bauska. Dat wordt een feestje in ons kleine dorp! Verder ga ik Indisch koken voor iedereen, hebben we een Frans kebab-feestje in Talsi en ga ik de Turkse kunst van het marmeren leren. Jaja, het wordt een cultureel weekend, gevuld met leuke dingen en leuke mensen!

Tot volgende week! :) xx


<< Vorige blog // Volgende blog >>

2 Responses

 1. Ikleesjeblogwel (alleenwatlater) at · Reply

  Wat een leuke week ehehehe, wel prachtig die 9 foto;s zoveel momenten met mij <3! Vind nog steeds stom dat ik je niet zie met de kerst, maar Eline zal mij updaten over alles 😉 hahaha

  Hopelijk is je volgende blog voller met feestjes verhalen 😉

  xx Ikleesjeblogwel (alleenwatlater)

 2. mam at · Reply

  Hoi, nou ik was er iid snel doorheen deze x :) kort blogje maar voor mij als moeder niet minder fijn om te lezen! Ik zal je blogs missen als je straks weer vertrokken bent uit Bauska :( Aan de andere kant krijg ik er weer iets anders voor terug 😉 Niet voor heel lang, maar toch……Kan ik weer even mijn hart ophalen met……jij weet er alles van 😉
  HEERLIJK!!! Bereid je maar vast voor hahaha. Ik ben er klaar voor! Fijne dag, ik spreek je enne….tot volgende week 😉 :) jippieeeeeee…. Dikke kus van mam XXX

Leave a Reply